Cégünk

A tervezőiroda 2010 őszén alakult. Alapítója Mertha Gusztáv okleveles építőmérnök, vezető tervező, tartószerkezeti tervezési ellenőr. 1974-ben diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán. 1986 óta önálló statikus tervező. 1990-től 2010 első feléig Németországban önálló tervezőként dolgozott,ahol 1993-tól saját mérnökirodáját vezette.

Sructures

Az iroda tevékenysége átöleli a tartószerkezettervezés minden ágát, az épületeken, csarnokszerkezeteken át a ponyvaszerkezetekig. Vasbeton-, acél-, alumínium-, fa-, üveg- és műanyagfólia-szerkezetek, előregyártott vasbetonszerkezetek alkotják a tervezett létesítmények anyagait. A különböző országokban megvalósuló projekteket az adott ország előírásai szerint tervezzük.

A tervezési tevékenység mellett irodánk szakértői feladatokat is ellát meglévő tartószerkezetek teherbírási vizsgálatára. Megépült, vasbetonszerkezetű épületek teherbírásának utólagos megállapítása a megvalósulási tervek hiányában körülményes, gyakran bontás nélkül, a szerkezeti elem károsítása nélkül nem megoldható.

Detector

Irodánk egy ultrahangos betonacélvizsgáló berendezéssel vállalja ezen szerkezetek roncsolásmentes betonacél vizsgálatát és feltérképezését, melynek alapján az adott szerkezeti elem teherbírása meghatározható.

A tervezés és szakértés mellett tartószerkezeti tervek ellenőrzését is végezzük. 2008 eleje óta több közintézmény, üzem, hivatali épület kiviteli terveit ellenőriztük. A tervellenőrzést a közel két évtizedes németországi tapasztalatok birtokában és az ott szerzett ismeretek alapján a magyar előírásoknak megfelelően látjuk el.

A hozzánk forduló építtetők és megbízóink részére magasszintű tanácsadást biztosítunk annak érdekében, hogy a tervezendő létesítmény tartószerkezete gazdaságos, időtálló, esztétikus és modern legyen.

A tervezési feladatok elvégzését a legmodernebb számítógépek és szoftverek segítik. Ezek közül említjük meg az RFEM és RSTAB(Dlubal), az EASY(Technet), PBS, isb-cad(Glaser) programokat. Az irodai dokumentálást és levelezést az MS Office program segíti.

Hívjanak bizalommal bennünket vagy küldjenek e-mail-t.